De juiste materialen voor uw project

 

Massief hout & fineer

 
Dit materiaal kies je voor een mooie en natuurlijke uitstraling, vooral voor tafels is massief hout echt aan te raden. Het is sterk en eventueel na verloop van jaren nog eens opnieuw te behandelen. Dit in tegenstelling tot fineer, die heeft weer veel voordelen bij het gebruik van verticale delen zoals bijvoorbeeld keukenfronten. Doordat fineer vaak op een drager (zoals MDF) verlijmd wordt, is het een zeer stabiele plaat die niet krom trekt, wat je vaak wel ziet bij massief hout als deze niet goed gedroogd is of geen goede oppervlaktebehandeling heeft gehad. Deze problemen heb je niet met fineer. Dit is een dunne laag echt hout, waardoor het wel dezelfde mooie en natuurlijke uitstraling heeft.
 

Plaatmateriaal

 
Wanneer we het hebben over plaatmateriaal kunnen we het hebben over een toplaag en het kernhout. De kern bestaat meestal uit MDF, spaanplaat of multiplex. De toplaag is er in gemelamineerd of HPL. Het grootste voordeel van MDF en spaanplaat zijn de lage kosten en het feit dat het niet krom trekt. Tegenwoordig zijn er hele mooie decors en structuren op de markt van diverse leveranciers zoals bijvoorbeeld houtreproducties, met bijbehorende structuren. Zo krijg je de look van hout, maar dan een stuk voordeliger.
 
PROJECTEN
 
 

Natuursteen

 
Graniet, composiet en keramiek worden vaak als (werk)blad en wandbekleding gebruikt voor keukens. Ze hebben een mooie natuurlijke uitstraling, zijn slijtvast en gaan erg lang mee. Het nadeel is dat ze niet goed tegen een punt/hoekbelasting kunnen. Graniet is een gesteente dat uit een gebergte is gehakt en wordt als plak verwerkt met een gepolijste, gezoete of gevlamde afwerking. Het heeft een hoge hittebestendigheid, echter kan er wel een thermische breuk ontstaan. Composiet is eigenlijk graniet, maar dan met hars vermalen en tot een plaat verwerkt. De hars zorgt voor een betere materiaaldichtheid waardoor deze minder vlekgevoelig is dan graniet. Echter kun je op composiet geen hete pan plaatsen omdat er dan, naast de kans op een thermische breuk, een kring kan ontstaan omdat de hars op hitte reageert en geel wordt. Keramiek is een gebakken en geperst product dat o.a. bestaat uit klei en porselein. Hierdoor is het enorm hard, dicht en bestand tegen hoge temperaturen. Omdat het niet poreus is trekt er niets in en is het makkelijk schoon te maken.
 

Metaal

 
Metalen zoals roestvast staal (RVS) en aluminium roesten niet. Staal zal altijd moeten worden afgewerkt met natlak, olie of een poedercoating om deze vochtbestendig te maken. Staal geeft een mooie industriële look. Vaak wordt er blauwstaal verwerkt in bijvoorbeeld tafelpoten, wandrekken en frames om een mooie mix van materialen te creëren.
 

Glas

 
Dit materiaal kan je toepassen op verschillende manieren en in verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan blank glas voor schuifruiten of ensuite deuren, spiegelglas voor badkamers, toiletten of kleedruimtes en glas in kleur gespoten als colorbel voor smetlijsten. Daarnaast zijn er verschillende gradaties glas, zoals floatglas (enkel glas), gehard en gelaagd glas of geïsoleerd glas. Genoeg opties, en voor elk project iets geschikts. Gehard glas is sterk. Wanneer het breekt valt het in duizenden stukjes, dit komt de veiligheid ten goede en is in bepaalde gevallen zelfs verplicht. Gelaagd glas is als een autoruit, deze blijft bij breuk aan één stuk.
 

Stoffen

 
Stoffen gebruiken we vaak in banken en wandpanelen. Denk daarbij aan stof, leer en kunstleer. Ook dit is in vele maten, kleuren en uitvoeringen te verkrijgen. Bij leer moet rekening gehouden worden met de huiden die men kan gebruiken waardoor je gebonden bent aan maatvoeringen. Het voordeel is dat het relatief makkelijk schoon te houden is. Stoffen geven, in de juiste combinatie, je interieur een mooie warme uitstraling. De nadelen zitten in de vlekgevoeligheid, maar zijn wel makkelijk in onderhoud en kostenefficiënt.
 
 
 
 
CONTACT
 
Denekamperweg 102 | 7651 LC Tubbergen |
0546 622469
|
info@hamsinterieurbouw.nl
 
    
 
Door op ´akkoord´ te klikken gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten.
Meer informatie    
   AKKOORD